Tien keer kleine geluksmomentjes op reis

on

Je bent sowieso al een lucky bastard als je de hele wereld rond mag reizen, maar er zijn gewoon van die momentjes op reis waarop je je nóg een beetje gelukkiger voelt. Hierbij tien van die kleine geluksmomentjes op een rij. Ik ben wel benieuwd of ze herkenbaar voor jullie zijn!

  1. Dat gevoel als je on the road bent. In de bus / de trein / het vliegtuig heb je heel veel tijd om na te denken. Voor mij het perfecte moment om stil te staan bij het feit dat ik écht aan de andere kant van de wereld ben en dat ik écht de mogelijkheid heb om al dit moois te zien. Ik zet dan mijn muziek op, kijk uit het raam en geniet!
  2. Het moment waarop je hoort dat je de lower bunk hebt. Het slaapt toch nét even iets comfortabeler als je niet eerst je bed als een ninja moet beklimmen en ’s nachts niet het gevaar hebt om een paar meter naar beneden te vallen.
  3. Nog beter dan nummer 2: het moment waarop je na maandenlang in een dorm slapen eindelijk een eigen kamer hebt. Wát een ruimte, wát een rust én de mogelijkheid om al je spullen door de hele kamer te gooien.
  4. Het moment dat je een lekker gerecht proeft. Eten is voor mij een belangrijk deel van reizen, dus een heerlijk lokaal bereide maaltijd na een lange reis is een geschenk uit de hemel.
  5. Het moment waarop je nog een beetje extra geld in je backpack tegenkomt. Je was die briefjes Chinese Yuan namelijk al lang vergeten. Op naar het wisselkantoor!
  6. Het moment waarop de situatie eigenlijk zo shit is dat je er de slappe lach van krijgt. Úrenlang wachten op een verlaten station, de hele nacht schudden in een sleeperbus of een kakkerlak in je kamer. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen. De hechtste vriendschappen ontstaan in de meest barre omstandigheden.
  7. Het moment waarop je dacht dat je iets kwijt was, maar het dan toch weer terugvindt. Je dacht dat je je favoriete shirtje kwijt was, maar niets blijkt minder waar. Het duikt ineens weer op vanuit de bodem van je rugzak! Geluksmomentje!
  8. Het moment waarop de wolken wegtrekken bij dat prachtige uitzicht. Urenlang beklim je die berg en als je boven komt is er een enorme wolk die jouw uitzicht blokkeert. Balen natuurlijk! Maar dan: de wolken verdwijnen en het uitzicht laat zich toch nog zien! Yay!
  9. Het moment waarop je iets kan doen waar je al lang naar uitkeek. Wanneer je gaat reizen zijn er gewoon dingen die bovenaan je lijstje staan. Als je dan ook echt op je bestemming bent of als je dan ook echt kan doen wat je wil dan kan je je geluk niet op! Voor mij was dit het moment waarop ik eindelijk op een surfboard stond.
  10. Het moment waarop je bagage als eerste van de bagageband af rolt. En jij voor de rest van de meute de vertrekhal kunt verlaten. Heerlijk!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s