Op de surfplank in Marokko

Het surfvirus heeft mij twee jaar geleden te pakken gekregen in, het kan ook niet anders, Australië. Maarja, beetje ver weg wel. Dus ging ik samen met een vriendin op zoek naar een vakantie iets dichterbij, waarbij het maar om een ding draaide: op die surfplank staan. We belandden uiteindelijk in Tamraght, Marokko. En dat was heel erg tof! Die ervaring wil ik graag met je delen.

First things first: het surfen

Of je nu een doorgewinterde surfer bent of voor de allereerste keer op de planken staat maakt in Marokko niet zoveel uit. Bij het plaatsje Tamraght heb je een baai naast de ‘Devil’s Rock’ waar surfers van ieder niveau terecht kunnen. De ene dag zijn de golven wat wilder dan de andere, maar over het algemeen is het prima te doen. Vroeg opstaan loont, want ’s ochtends zijn de golven veruit het best. Ik vond surfen in Marokko een aparte ervaring, omdat je vanuit de zee uitkijkt over een rotsachtig strand waar ook gewoon kamelen rondlopen. Verwacht bij Tamraght geen perfecte witte stranden, want het is een beetje een rommeltje. Toch is de vibe in dit surfplaatsje heel relaxt. Zeker de moeite om naartoe te gaan.

Het plaatsje Tamraght

Ik weet niet waarom, maar ik dacht dat de Marokkaanse kust veel gelijkenissen zou hebben met de Spaanse kust. Could I be more wrong. De Marokkaanse kust heeft veel meer charme en is een stuk minder toeristisch. Wij kozen er expres voor om in Tamraght te gaan zitten (en niet in Taghazout) om de meeste toeristen te ontlopen. Tamraght is een piepklein dorpje waar niet heel veel te doen is, maar omdat de plek zo geliefd is bij surfers zitten er wel een aantal hippe winkeltjes en eettentjes. Zo is een bezoekje aan eetcafé Babakoul zeker de moeite waard. De eigenaar is super aardig en opgewekt en je kunt er heerlijke koffie, shakes (avocadoshake<3) en lunches krijgen. Wie weet komt kat Babakoul ook nog even op je schoot liggen. Ook mag je Let’s be healing food niet overslaan. Iedere maaltijd is een waar kunstwerk. De super gezonde smoothiebowls en salades zijn ideaal om energie op te doen voor of na het surfen.

Het Lunar Surf House 

In Tamraght zit een geweldig hostel genaamd The Lunar Surf House. Een collega raadde mij aan om hier te overnachten en daar ben ik haar heel dankbaar voor. The Lunar Surf House is meer dan alleen een plek om te slapen. Iedere morgen ontbijt je samen met alle gasten en ’s avonds kun je je inschrijven voor een overheerlijke maaltijd, klaargemaakt door het personeel. Vroeg in de ochtend bij zonsopgang beginnen de yoga lessen op het dakterras van het hostel. Daarna kun je lekker ontbijten en pak je je surfplank om lekker de zee in te gaan. In de middag keer je terug naar het hostel om te luieren op het zonovergoten dakterras. Daarna schuift zo ongeveer het hele hostel aan voor het diner. En ‘s-avonds wordt het kampvuur aangestoken en pakt er iemand zijn gitaar. Als dat nog niet goed klinkt… Kijk voor een impressie eens op hun Instagram.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s