Over land reizen, waarom ik een landdier ben!

Ik zal maar meteen bekennen: mijn liefde voor over land reizen komt deels voort uit het feit dat ik gewoon niet graag in een vliegtuig zit. Metalen blik in de lucht, liever niet voor mij. Ik plande mijn wereldreis zo dat ik zo veel mogelijk over land kon reizen en ontdekte onderweg al snel de charme. In deze blog vertel ik je waarom ik mijn beide voeten graag op de grond houd.

De mensen
Over land reizen is een garantie voor avontuur. Het gaat mij niet alleen om de bestemming waar ik naartoe ga, maar ook zeker om de reis. Als je de tijd neemt voor je reis neem je ook de tijd om een land écht te leren kennen. Je ziet bijvoorbeeld hoe de lokale bevolking woont en hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Jij bent nieuwsgierig naar hen, maar zij zijn ook zeker nieuwsgierig naar jou! Reizen met locals levert vaak leuke en interessante gesprekken op.

De rust
Het afstrepen-van-mijn-bucketlist liet ik tijdens mijn wereldreis al snel voor wat het was. In het begin was ik erg onrustig, omdat ik het idee had dat ik alles moest zien. Ik ben benieuwd of dit herkenbaar is voor andere reizigers? Na de eerste maand merkte ik dat ik dingen beter los kon laten. Ja, het over land reizen gaat langzaam, maar dat gaf mij ook een bepaalde rust die ik op geen enkel ander moment ervaar. Komt een bus drie uur te laat? Geen probleem! Dan ga ik nog even van de zon genieten.

De reis met de Transmongolië Express is de langste reis die ik ooit over land heb gemaakt. Een avontuur waar ik nog vaak aan terug denk! 

De ervaringen
Ik denk het meest terug aan momenten die ik tijdens mijn over land reizen heb meegemaakt. Ik heb het nog vaak over de vreemde of grappige situaties waar je in terecht komt. Opgepikt worden door een louche taxi busje in Marokko, aan de praat raken met een Rus die ons maar op biertjes blijft trakteren of uit bed vliegen als de nachttrein naar Beijing een flinke hobbel neemt. Dát zijn de momenten waar ik het liefst over vertel.

Het milieu
Voor mij is het milieu ook een belangrijke reden om over land te reizen. Natuurlijk, ik beperk het vliegen ook om een andere reden, maar ik vind het een groot ‘bijkomend voordeel’ dat mijn CO2 voetafdruk beperkt blijft.

Ik ben wel benieuwd.. Hoe reis jij het liefst? Wat zijn jouw ervaringen met over land reizen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s