5-gangendiner in de 5 dorpjes van Cinque Terre

on

Een bezoek aan de vijf dorpjes van Cinque Terre mag tijdens een roadtrip door Italië niet ontbreken. De dorpjes aan de Ligurische kust hebben in totaal 10.000 inwoners, maar verwelkomen ieder jaar ook zo’n 2,5 miljoen bezoekers. Je kunt Cinque Terre op verschillende manieren verkennen. Het nationaal park, dat langs een kustlijn loopt, heeft 120 km aan wandelpaden. Daarnaast zijn de dorpjes gemakkelijk bereikbaar met de trein. Wij kozen voor die laatste optie. We ontdekten dat Cinque Terre niet alleen prachtig is om te zien, maar dat je er ook geweldige gerechten uit de Italiaanse keuken kunt proeven! We spraken af: in ieder dorpje eten we één Italiaans gerecht. Aan het eind van de dag hadden we onze buikjes rond én ontzettend veel moois gezien. In deze blog deel ik onze tips voor de perfecte dag Cinque Terre.

08:00 uur – Met de trein van La Spezia naar Riomaggiore

Om de hitte en de drukte wat voor te zijn staan we al vroeg in La Spezia. We parkeren onze auto en kopen een Cinque Terre Treno Card. Je kunt een kaartje kopen voor 1 of 2 dagen. Met de treinkaart kun je gemakkelijk tussen de dorpjes reizen. Vanuit La Spezia ben je in 10 minuten in het eerste dorpje, Riomaggiore.

08:30 uur – Gang 1: Ontbijtje in Riomaggiore

We lopen de hoofdstraat van Riomaggiore (Via Colombo) in en starten de dag met een lekker ontbijtje. Ik ben énorm verslaafd aan koffie en de Italianen weten precies wat ik op dat moment nodig heb. We bestellen een chocoladecroissant en een cappuccino bij Bar Centrale. Het tentje heeft een gezellig terras en je kunt er de hele dag door terecht voor ontbijt, koffie, ijsjes, lunch en diner. Een goede start van de dag zo!


De hoofdstraat van Riomaggiore

13:00 uur – Gang 2: Bruschette in Manarola

We struinen wat rond in Riomaggiore en treinen dan verder naar Manarola. Als je een foto van Cinque Terre voorbij ziet komen is dat 9 van de 10 keer een foto van Manarola. Het kleinste en oudste dorp van Cinque Terre heeft fotogenieke huizen in alle kleuren van de regenboog. Voor we het weten is het al 13.00 uur en beginnen onze magen weer te knorren. Tijd om weer wat te eten te scoren! We hebben gehoord van het populaire restaurant Nessun Dorma, dus besluiten erheen te gaan. Als we aankomen snappen we meteen wat dit restaurant zo populair maakt. Het kleurrijke eten wordt bereid met lokale producten, het gezellige terras straalt enorm veel sfeer uit én je hebt een prachtig uitzicht over de baai van Manarola. Er staat vrijwel altijd een rij bij Nessun Dorma, maar als je rond openingstijd (13.00 uur) komt vallen de wachttijden nog mee. We hebben ongeveer 10 minuten in de rij gestaan. En dat was ook geen straf met het prachtige uitzicht. De specialiteit bij Nessun Dorma is Bruschette, dus we bestellen ieder een bordje.

Bruschette bij Nessun Dorma


Het prachtige uitzicht


Blij met m’n Bruschette

15:00 uur – Gang 3: Italiaans ijs in Corniglia

Tsja, die mocht natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het dorpje Corniglia ligt op een rots die 100 meter boven de zee uitsteekt. Het is even klimmen, maar dan word je beloond met een prachtig uitzicht! Wij bewonderen het uitzicht onder het genot van een Italiaanse ijscoupe.

Uitzicht over de wijngaarden bij Corniglia

16.30 uur – Gang 4: een Birra Morretti in Vernazza

De temperatuur stijgt die middag naar ongeveer 40 graden en ik moest-en-zou mijn gele jurk met halflange mouwen dragen (want, Italiaanse vibes). We bezoeken Cinque Terre in 2020 en moeten dus ook de hele dag een mondneusmasker dragen. Je kunt je wel voorstellen dat het rond 16.30 uur hoog tijd is voor verkoeling! Na een wandeling van het Piazzetta naar het hoogste punt van het dorpje Vernazza ziet dat terrasje op de top er wel héél aantrekkelijk uit. We strijken neer voor een biertje, heer-lijk!

18.00 uur – Bonusgang: een aperitivo in Monterosso Al Mare

We vinden Vernazza zo leuk dat we hier ook graag willen dineren. Maar voordat we dat doen treinen we nog naar het laatste dorpje van Cinque Terre, Monterosso Al Mare. In dit dorp vind je een heerlijk strand. We struinen wat rond en hoeven niet lang te zoeken naar een terrasje bij een strandtent. De Italianen genieten van een aperitivo voor het diner. Wij zijn de beroerdsten niet en besluiten lekker mee te doen. Proost!


Het strand van Monterosso Al Mare

19.00 uur – Gang 5: dineren in Vernazza

In de kleine baai van Vernazza vind je talloze restaurants. We strijken neer bij Ristorante Luca voor het diner. In deze kustplaats kun je vanzelfsprekend veel vis bestellen. Ik kies voor een pasta met zeevruchten. De sfeer in de baai wordt steeds knusser naarmate het langzaam donker wordt. Na het eten genieten we van de prachtige zonsondergang. Wat een perfecte dag was dit!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s