Helsinki: Hotspots voor foodies!

Helsinki. Houd je van lekker eten? Dan kun je hier je hart ophalen! Fins eten is simpel, bescheiden en verfrissend anders. Ik heb de beste eettentjes en onontdekte plekjes voor je op een rijtje gezet.

Mijn absolute nummer 1 is Café Regatta. Het is Fins. Het is schattig. Het is kneuterig. Je kunt er je kont niet keren, maar het schattige blokhutje zit bomvol lekkernijen! Als je café Regatta ziet kun je al wel raden wat je er allemaal kunt krijgen: warme chocomel, glühwein, cinnamon buns en allerlei andere zoetigheden. Het is een eindje buiten het centrum, maar daar krijg je een prachtig uitzicht over een meer voor terug!

58281332Café Regatta, Merikannontie 10, Helsinki, Finland.

Als je de echte Finse keuken wil proeven, moet je bij Konstan Molja zijn! Het is net alsof je bij een Finse familie aan tafel schuift. Meestal zijn buffetten niet zo mijn ding, maar voor Konstan Molja wil ik graag een uitzondering maken! Je kunt kiezen uit authentieke Finse gerechten als rendierstoofpot, zalm uit de oven, rode kool, aardappel en andere vlees- en visgerechten. Het seizoen bepaalt wat er in de pannen zit.

stew-luis-figueroa

Konstan Molja Restaurant, Hietalahdenkatu 14, 00180 Helsinki, Finland

Soms ben ik instant verliefd op een café als ik er langs loop en moét ik gewoon naar binnen. Dat gold ook voor Café Vanille! Het café ligt op het prachtige eilandje Suomenlinna (ook zeker het bezoeken waard!). Het is geweldig om op een koude winterdag (want dat was het) te genieten van thee met een overheerlijk taartje.

helsinki-suomenlinna

Café Vanille, Suomenlinna C 18 III, 00190 Helsinki, Finland

Lekker eten voor niet al te veel geld? Je bent dan wel in Finland, maar Mexican Food kan eigenlijk altijd! Bij Patrona – Modern Mexican Kitchen vliegen de Fajitas, Taco’s, Nacho’s en Burrito’s je om de oren. Het is even zoeken, want dit restaurant zit verstopt onder de grond. Zeker een bezoekje waard!

schermafbeelding-2016-12-27-om-11-28-48

Patrona Modern Mexican Kitchen, Annankatu 20, 00100 Helsinki, Finland.

Niet zo heel veel tijd? Ook voor street food kun je in Helsinki terecht! Hakaniemi is de grootste markthal van Helsinki. De hal staat vol kraampjes met groenten, fruit, vlees, vis, kaas, olijven, noten en gebakjes, noem maar op!

img_8276

Hakaniemen Market Hall. Hämeentie 1a, 00530 Helsinki, Finland.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s