Mijn bucketlist voor Mongolië

Mongolië is dé bucketlist-bestemming van 2017! Mongolië is een ruig, groot en niet altijd makkelijk te bereizen land. Het blijft daarom bij veel mensen een droombestemming bovenaan hun lijstje, maar mijn droom wordt werkelijkheid: in januari 2017 stap ik op de trein! Het is helaas nog niet zo ver, maar aan voorpret geen gebrek. Ik maakte alvast een lijstje met dingen die ik niet wil missen!

1. Paardrijden. Mijn angst voor paarden gaat me er niet van weerhouden om dit te doen. Ik denk dat het gevoel van vrijheid enorm zal zijn als je op de rug van een paard de Mongoolse landschappen kan bewonderen.

photo-1467922688251-c3011eac929a

2. Met een hondenslee op pad.  Tsja, dit kon natuurlijk niet ontbreken. Van temperaturen van -20 moeten we natuurlijk profiteren en daarom staat een tochtje met de hondenslee op nummer twee.

dog-sled-kiruna-sweden-lapland

3. De sterrenhemel bewonderen. In het uitgestrekte Mongolië is er natuurlijk geen lichtvervuiling zoals in ons kleine kikkerlandje. Ik zal het daarom zeker niet laten om af en toe naar boven te turen en een prachtige sterrenhemel te bewonderen!

photo-1473210088282-73cde678328d

4. In een Ger-tent slapen. Volgens mij besef ik me nog maar half hoe koud het is in de Gobi woestijn, maar ook een nachtje (of twee) in de Ger-tent staat op het programma. In Mongolië is de traditionele levensstijl gelukkig nog niet verloren gegaan. Het is de perfecte plek om te ervaren hoe het is om een nomadenbestaan te leiden.

IM000602.JPG

5. Een nieuwe cultuur leren kennen in Ulaanbaatar. De meeste mensen in Mongolië leven in de hoofdstad Ulaanbaatar. Het is daarom de perfecte plek om kennis te maken met de Mongoolse cultuur. Wat een cultuurshock zal me hier te wachten staan!

kazakh-mongolian_eagle_hunter

6. Genieten in de oneindige Gobi Woestijn. Eén van de redenen waarom ik voor Mongolië als volgende bestemming heb gekozen is de Gobi woestijn. Wat ben je als mens maar klein als je door de uitgestrekte woestijn loopt..

slider-4-redux

7. Proeven van de Mongoolse keuken. Bij temperaturen van -20 is het vrijwel onmogelijk om verse producten te verkrijgen. Hét maaltje in de Mongoolse winter is dus: gedroogd vlees. Mijn collega vertelde dat het haar op een gegeven moment haar neus uit kwam, maar ik kan niet wachten om te proeven van de Mongoolse keuken.

dvsp05h_mongolian-beef_s4x3

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s